maanantai 15. elokuuta 2016

Kaikkea hyvää


Hyvä viikonloppu.
Ehkä parasta pitkään aikaan:
Koko lauantaipäivän satoi, tasaista, kastelevaa sadetta.
Tänäänkin satoi, sellaista tihkusadetta, välillä paistoi aurinko.

Kasvarissa oli ihanan tunnelmallista istuskella sateen ropistessa kattoon.
Pari tuntia siellä istuskeltiin.
Kynttilänkin olisi voinut jo sytyttää, mutta ei sentään ihan vielä.
Odotellaan vielä elokuun lopun iltoja.
Tänään pidettiin nimpparikekkerit, päivän etuajassa.

Marjasmoothiet aluksi.

Lakuleipää ja vanhaa goudaa.
Niin täydelliset yhdessä.

Lakuleipää olen usein viime aikoina leiponut.
Herkullista ja helppo tehdä.
Kirjoitan reseptin huomenna tänne blogiin.

 
Siemennäkkäriä.
Tähän addiktoituu välittömästi.
Eilen tein ensin pellillisen, se syötiin puolessa tunnissa.
Tein heti perään toisen pellillisen.
Nyt ei siitäkään ole enää jäljellä muruakaan.
Siemennäkkäriä ja itse tehtyä pestoa Kivipellon Sailan reseptillä.
Juuri nyt en tiedä mitään parempaa.

Tämä on niin hyvää ja helppo tehdä.
Taikinan tekoon kuluu aikaa viisi minuuttia ja sitten pitää malttaa odottaa tunti kypsymistä.
Onneksi valmis leipä jäähtyy tosi nopeasti :D

Ohjekin olisi tässä: 

SIEMENNÄKKÄRI

2 dl maissijauhoja
¾ dl auringonkukansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
½ dl seesaminsiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
2½ dl kiehuvaa vettä
½ dl öljyä
sormisuolaa


Laita uuni lämpiämään150°C (kiertoilma).
Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa.
Sekoita kiehuva vesi ja öljy keskenään ja kaada kulhoon kuivien ainesten joukkoon,
ja sekoita tasaiseksi massaksi. 
Olen huomannut, että öljy ja vesi kannattaa sekoittaa keskenään ennen taikinaan lisäämistä. 
Näin öljy sekoittuu helpommin kuiviin aineksiin.
Kumoa taikina pellille leivinpaperin päälle.
Laita toinen leivinpaperi taikinan päälle ja taputte tai kauli taikina niin, että se peittää koko peltin.
Taikina on helppo kaulita leivinpaperin avulla, öljy estää sitä tarttumasta leivinpaperiin. 
Sirottele sormisuola taikinan pinnalle.
Paista uunissa noin tunti.
Taittele jäähtyneestä leivästä sopivia paloja.
Taikinaan voi toki painaa taitteluviivat ennen uunin laittoa, mutta minusta
vapaasti taitellut palat ovat hauskempia.

(Siemennäkkärin alkuperäinen ohje  täältä)
Nimpparikakun päälle kerätään perinteisesti kaikki mahdolliset marjat!

Vadelmajuustokakku kaikilla kauden marjoilla.
Myös tämän reseptin laitan huomenna tänne blogiin.

Leppoisa viidakkotunnelma.

Illalla sade taukosi.
Pihan valkoiset.

Lac Majeau

Japaninhortensia Magical Moonlight

Kelloköynnös

Lumikärhö.
Ensimmäinen kukka auki!

Vaaleanpunainen ihanuus Ritausma

Malabarin pinaatin kiemurat

Kaikkea hyvää alkavaan viikkoosi!


Marja

13 kommenttia :

  1. Voi miten ihana on kasvihuoneesi herkkutarjoiluineen! Tuonne kun pääsisi! Olen myös vähän jäänyt koukkuun tuohon siemennäksyyn. Ihana tuo hortensia, se on niin kaunis ja uhkea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sametti Hortensia; tervetuloa! Parit kakut teen heti, kun ilmoitat tulostasi :)
      Ei muuten uskoisi, miten voi jäädä koukkuun näksyyn! Varmaan taas tänään täytyy tehdä pellillinen!
      Uhkean muhkea hortensia pitää syksymmällä vielä istuttaa maahan, nyt se on vielä ruukussa kuistin vieressä ilahduttamassa kotiintulijaa.

      Poista
  2. Taas niin kivan ja herkullisen näköistä! <3
    Minä olin haaveillut tuosta Lac Majeausta pidemmän aikaa. Löysinkin sen sieltä Vakka-Taimesta kesäkuisella reissullamme. Se on kyllä niin kaunis!
    Mukavaa nimpparia tänään oikeana päivänä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riina; kiitos :)
      Vakka-Taimesta minäkin tuon kesällä hankin, oikein reippaasti lähti kasvamaan ja nyt kukkii jo toista kertaa kesän aikana!
      Kiitos :)

      Poista
  3. Hyvää nimpparia!
    Voi slurps noita herkkuja ja slurps-ihana on myös lumikärhön kukka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saila; kiitos :)yllä slurps-herkkuja ;D Tänään tein taas pellillisen siemennäkkäriä....
      Ihana kärhö kun kukkii, piti hankkia keväällä uudet, kun monta vuotta vanhat paleltuivat talvella. Onneksi tuo lumikärhö on tosi nopea!

      Poista
  4. Ihana postaus! Niin kauniita kuvia. Hyvää nimipäivää sinulle! Ihanat herkut teillä on ollut.

    VastaaPoista
  5. Ihanat kuvat! Toi sun vadelmajuustokakku näyttää aivan liian hyvältä. Luulen, että pitää tempaista sellainen itsekin. Musta on ihanaa kun kakut koristellaan isolla marjaläjällä. Sopii myös satokauteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kati; kiitos :)
      Iso marjaläjä sen tosiaan olla pitää! Ja vadelmajuustokakku on mukavan raikas!

      Poista
  6. Lämpimät onnittelut nimipäivänäsi! Herkkuja on monenlaista, niin syötävää kuin katseltavaakin. Ja mukavaa, että sade sinne teille viimein saapui kastelemaan. Meillä onkin jo ihan riittävästi vettä koko loppuvuodelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Between; kiitos :)
      Niin tarpeeseen tuli sade kyllä tänne, nyt kolmen päivän aikana on satanut yhteensä jo lähes 40 mm!

      Poista
  7. Myöhästyneet nimipäiväonnittelut! Herkuteltu siellä taas kasvarissa. Todellakin tuo näkkäri on niin hyvää, että sitä tulee tehtyä todella usein. Jopa isäntä tekee siemennäkkäriä työkavereilleen töissä. Terkuin Liisa

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥